Bärgning - Undervattenslyft

Bärgning - Undervattenslyft

 

Vi hjälper dig att bärga din sjunkna båt eller dina förlorade föremål. Vi lyfter och flyttar förankringar och andra undervattensfundament. Har du en bojsten som du behöer flytta på? Eller vill du återanvända en förlorad förankring till din ponton eller boj? Vi kan hjälpa dig att både hitta, flytta och återmontera dina förankringar.

 

Horngren Arkipelag har omfattande erfarenhet av bärgning och flyttning av olika typer av förankringar. Om du har en större brygganläggning där ni vill flytta era befintliga förankringar så kan vi hjälpa er till en betydligt lägre kostnad än om ni skulle lägga nya förankringar eller låta en sörre kranbåt flytta på förankringrna. Vi kan bärga föremål och bojstenar med vikter på uppåt 10 ton. På begärna kan betydligt mycket mer lyftas även detta med våran undervattenslyftteknik.

Har du en befintlig bojförankring som slitit sig så är det mycket billigare att få den lokaliserad, lyft och flyttad till annan plats och återmonterad mot boj än att köpa en helt ny bojsten och få den utkörd och monterad på plats.

 

 

800-900 kg stockankare som legat som pontonförankring under 30 år. Detta satt 1,5 meter ned i blålera, lyftet bestod i ankare och ca 75 meter kätting.

Ankare på väg upp på land efter en lyckad bärgning.

 

Vi kan bärga nästan alla typer av objekt så länge det går att på ett tillfredställande sätt fästa tillräckligt många lyftsäckar. Bärgning kan ske från de flesta djup. Vid upptagning på land eller bortforsling så måste separat kranbåt beställas då vi i dagsläget ej har möjlighet att lyfta föremål förbi vattenytan.

 

 

Oavsätt hur er brygganläggning ser ut eller vad som behöver bärgas så gör vi alltid en grundlig förundersökning av objektet och området och utför sedan bärgningen i lämpligast ordning efter befintliga förutsättningar. Standard är att arbetet och förundersökningen videofilmas. I de fall då objektet ligger så pass nedsjunket att det är svårt att komma åt så kan vi även erbjuda manuell muddring runt objektet som skall lyftas.

Copyright 2013 © All Rights Reserved